Hier kom je alles te weten over de oesters waar K'Oesterke mee werkt!

 

 

Ons oester assortiment

De Zeeuwse platte

 

De platte oester is de enige echte Europese oester! Ze heeft haar naam te danken aan haar platte bovenschelp en groeit enkel op de beste en meest voedselrijkste plaatsen.

Ze vraagt extra werk, vakmanschap en geduld van de kweker.

Na 4 jaar is een platte oester volwassen.

Een platte oester is echt een zeldzame delicatesse!

De Ierse oester

Een Ierse creus lijkt van vorm op een Fines de Claires.

Ze heeft romig wit vlees en een zilte, nootachtige smaak.

De Zeeuwse caresse

De Caresse is de lievelingsoester van Laurence!!

Deze oester is de trots van de firma Prins en Dingemanse. 

Hier komen natuur, passie voor oesters en 130 jaar ervaring samen in één oester!!

Deze oester is zilt en fluweelzacht van smaak. 

"Caresse betekent teder en zacht, koesteren en verzorgen net zoals wij ook dat ook bij K'Oesterke doen voor de rest van onze producten waar we mee werken.

Deze oester krijgt een extra behandeling in een ruim bassin met Oosterscheldewater en een speciale alg.

Hierdoor kan deze oester uitgroeien tot een mooie en lekkere volle oester.

Fines de Claires

Nog zo'n favoriet van Laurence!

Een Fines de Claires is een Franse holle oester afkomst uit de streek van Marennes en Oléron.

De oester verblijft in oesterputten die vroeger dienst deden als zoutputten en krijgen een speciaal wier als voedsel.

Deze Claires geeft aan de oester een fijne zilte smaak.

Een Fines de Claires heeft een typisch groene tint.

De Zeeuwse Connaisseur

Deze creuse is de persoonlijke lieveling van Chris.

Door 130 jaar ervaring weet Prins en Dingemanse welk gebied ideaal is op bepaalde momenten om deze oester te laten opgroeien.

Of het nu de Oosterschelde of het Grevelingenmeer is waar deze oester opgroeide, de consument mag zich steeds een topproduct verwachten!

Deze oester is fantastisch van kwaliteit.

 

 

De Zeeuwse creuse

De Zeeuwse Creuse of holle oester is grillig van vorm en afkomstig uit de Oosterschelde.

Het groeiproces duurt ongeveer 2 tot 3 jaar.

Door de verschillende omstandigheden in Oosterschelde is deze oester soms romig van smaak, maar soms ook minder vol.

Je kan bij wijze van spreken de kracht van deze oester proeven!

Deze oester heeft een delicate smaak met zoute en fruitige accenten.